Benvinguts!!

Hola a tots/es!

Aquest blog té la finalitat d'intentar desenvolupar de manera personal les tècniques i habilitats directives en un entorn global. Més que mai, en els temps que vivim necessitem el guiatje d'un bons liders.

Espero que us agradi, i que poguem crear un debat positiu que construeixi una nova forma de liderar.

divendres, 17 de setembre del 2010

El somni d'un bon lider

Si preguntem als treballadors d'una empresa, quin seria el seu tipus de lider molt d'ells posarien en comú virtuts com confiança, seguretat, respecte, admiració, agraïment. Per tant, es pot extreure que ser un bon lider no és gens fàcil, i sobretot ha de manejar una habilitat essencial que és la comunicació. Aquesta és necessària per fer entendre i influir a l'equip de la missió que persegueix l'organització, i per tant d'assolir els objectius d'aquesta.

El lideratge ideal no és genèric, ja que cada persona al meu entendre necessitarà una virtut diferent per cobrir unes circumstàncies concretes. Per això, des del meu punt de vista i de necessitats, un bon lideratge és aquell que motiva, escolta, delega, et tingui present i sobretot compleixi amb el que diu.

La motivació d'un mateix és essencial per desenvolupar el seu màxim potencial, per tant, un bon lider ha de saber explotar-ho. Un bon lider necessita escoltar i saber diferenciar el que és important i el que no per treure'n profit. Una de les habilitats més difícils és la de delegar, però aquesta si no es compleix no existeix cap equip.

Tanmateix, es pot afegir altres adjectius d'un bon lideratge, però segurament hi ha una cosa que tots estaríem d'acord; un bon lider no ha de pensar de forma individual sinó amb el col·lectiu.